Sunday, September 2, 2007

Tummansiniset pitsisukat

Kuviosukat
Kuva avautuu suurempana Flickrissä, jos klikkaat sitä.

Malli: Suuri Käsityölehti 8/07, malli 8: Naisen pitsikuviosukat.
Lanka: Novita Nalle, tummansinisiä jämälankoja, menekki 86 g.
puikot: 3mm


Nämä sukat valmistuivat tänä viikonloppuna ja olin niin ahkera että sain tänään langatkin pääteltyä. Näissä on kaksi historiallista piirrettä omalta kannaltani. Ensinnäkin nämä ovat ensimmäiset neulomani pitsisukat ikinä. Uusimmassa käsityölehdessä oli sellainen malli, jota minäkin uskalsin kokeilla. Ja ihan hyväthän niistä tuli. Toinen historiallinen seikka oli se, että tein kerrankin jotain uusimmasta käsityölehden numerosta ja sain sen valmiiksi jo ennen seuraavan lehden ilmestymistä. Tällaista ei ole ikinä ennen käynyt.

Yleensä aina katselen uusinta lehteä, pistän mieleen jotain mielenkiintoisia malleja, palaan niihin ehkä kuukauden parin päästä, ostan tarvikkeet ja lopullisesti homma valmistuu joskus ehkä parin vuoden päästä. :) (No, sukat ja pipot ja huivit oon kyllä yleensä tehny ihan omasta päästä, eli kyllä niitä on valmistunut vikkelämminkin kuin kahden vuoden projekteina.)

Nalle-lankaa oli omissa varastoissa aika paljon, mutta tämä tummansininen oli ainoa, jota arvelin olevan riittävästi, jotta siitä saisi yksiväriset sukat. Ei ehkä paras väri pitsineulesukkiin, mutta onneksi oli vielä suht valoisaa, niin tämän näki neuloa. Seuraavat pitsineulesukat teen kyllä jostain vaaleammasta langasta.

Kooksi oli lehdessä ilmotettu vain että naiselle. Ota siitä nyt sitten selvää, minkä kokoiset niistä tulee. Ajattelin sitten, että teen vaan ja annan vaikka äidille. No, minulle ne ovat just jämptit (kuvassa näkyy). Itse ehkä tykkäisin hieman reilummista sukista, niin mahtuisi talvella sitten toiset sukat alle. Mun jalka on 38-39, mutta äidille ehkä pitäisi olla suuremmat. Nyt en oikein tiedä vielä, mitä näillä tekisin. Ehkä ne menee pukinkonttiin, kunhan keksin kelle. Tai saatan ehkä pitää ne itsekin, muistona kun ovat ekat itse tekemäni pitsisukat. :)

Pitäisi kyllä vielä ratkaista, miten ne viimeistelisi, etteivät olisi näin käppyrässä. Ainakaan lahjaksi ei kehtaa näin käppyrään vetäytyviä sukkia antaa.

Sukkarulla

Näihin sukkiin langanmenekki oli siis yhteensä 86 g. Eka sukka ja toisen sukan varsi kantapään puoliväliin asti olivat meneillään kun tein punnitusta kymppiprojektiin. Eli vain tuo toisen sukan kärkiosa vähensi lankavarastoani, tuon -10% laskutavan mukaan. Mitäköhän siitä tulisi, 20g? Eli ei paljon mitään.

Nämä ovat ensimmäiset Sukkasatoon osallistuvat sukkani.

2 comments:

Anonymous said...

Kappas, olen neulonut täsmälleen samanlaiset sukat tummansinisestä Nallesta Käsityölehden ohjeen mukaan sisarelleni lahjaksi!
Sukat kannattaa kastella kädenlämpöisessä vedessä ja oikoa ja antaa sitten kuivua tason päällä, esimerkiksi pyyhe lauteille ja sukat sinne.

Silmu said...

Heh! Hauska tietää, että on toisetkin samanlaiset sukat. Kiitos oikomisvinkistä. Taidanpa kokeilla tuota. Eipä ollut tullut mieleen, että saunan lauteilla tosiaan on paljon tasoa, joka yleensä on tyhjillään.