Thursday, September 27, 2007

Käsityöaika on vähissä

Onpas tullut pitkä tauko. Paitsi että olen ollut nyt taas pitkästä aikaa töissä, on kaikki vapaa-aika kulunut kaikenmaailman riennoissa. En ole juurikaan ehtinyt käsitöitä tekemään. Hupo-huivini sentään valmistui (kuva valmiista varmaan huomenna). Sain kulutettua siihen lankaa 139 g.

Tein myös pikkukämmekkäät Liisan ohjeella. Niitä en ole vielä päätellyt, joten niistä ei vielä ole tulossa kuvaa. Violetista woolista tein. Oli kyllä kivan helppo ohje. Niihin kului lankaa 35 g.

Ikuisuusprojektini (jonka olen aloittanut varmaan ainakin n. 8 vuotta sitten) päätin nyt vihdoin päättää. Harmaa kaulahuivi kasvivärjätyillä raidoilla tuli niin pitkäksi, ettei sitä voinut enää jatkaa ilman että se muuttuisi käyttökelvottomaksi. Sain tuhottua siihen syyskuun alun punnituksen jälkeen huimat 8 g niitä kasvivärjättyjä lankoja. Sen sijaan huivista jäi "yli" iso kerällinen harmaata Nalle-lankaa, jota en punninnut -10%-projektin alussa, kun se oli ko. keskeneräisessä kaulahuivissa kiinni. Eli nyt on 126 g ko. harmaata lankaa kulutettavaksi. Saldo näistä yhteensä: -139-35-8+126=-56g. Onhan sekin tietty jotain, mutta ei nyt järin paljon.

(Siinä harmaassa raidoitetussa kaulahuivissa on niin paljon raitoja ja langanpäitä, että menee varmaan ikuisuus ennen kuin saan ne pääteltyä. Katsotaan, jos joskus otan siitä kuvan jo ennen päättelyä, hapsullisena. :) )

Tähän kun lisätään ennestään tullut n. 20 g:n pudotus (pitsisukan kärkiosa), päästään n. -76 g:aan. Pudotettavaa koko projektissa siis vielä n. (372-76=)296g. No, ei paha.

Seuraavana puikoille pääsevät sukat avomiehelle. Mallina ajattelin käyttää Thujaa. Langaksi on oranssia ja wanhaa kirjavaa 7veikkaa, joista teen iloisen raidalliset kotisukat. :) Näyttäisi langan vahvuuskin olevan kutakuinkin sama kuin ohjeessa olevan langan.

Ostin muuten sen talousvaa'an. Nyt pääsee punnitsemaan töitään. :)

No comments: