Sunday, April 25, 2010

Hiirenharmaat sukat

Halusin testata kädentaitomessuilta ostamiani neliskulmaisia neulepuikkoja (koko 3,75 mm, joka kuulemma vastaa n. 0,5 mm pienempiä pyöreitä puikkoja). Tein siis itselleni sukat:

Harmaat sukat

DSC_0079

Harmaat sukat takaa


Puikot: 3,75 mm neliskulmaiset puikot
Lanka: Gjestal Janne (85% villaa, 15% nylonia)
(lankaa kului 85 g)
(Ravelry)
Ohjetta ei ollut. Hyödynsin kyllä Kyllikki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan kirjaa Sukkasillaan sekä Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit -kirjaa (alkuteos: The New Knitting Stitch Library, suom. Anna Salo). Jälkimmäisestä mallineule 13 pääsi koristamaan sukkien pintaa:

Hiirenharmaat sukat


En tehnyt tällä kertaa vahvistettua kantapäätä ja kokeilin ekaa kertaa nauhakavennusta aikuisten sukkiin. Silmukointiohjeetkin piti luntata Debbie Stollerin neulontakirjasta.

Sukista tuli vähän turhan paksut ja vähän turhan tiukat, mutta ehkä ne käytössä ohenee ja löystyy? :) Eiköhän niitä tule kuitenkin käytettyä. Lanka ja puikot sinänsä sopivat minun käsialallani toisilleen hyvin. Käytössä neliskulmaiset puikot olivat ihan hyvät (en huomannut mitään suurta eroa pyöreisiin), mutta ehkä vähän painavat. Voi kyllä olla, että ne vaan tuntuivat minusta painavilta, kun olen viime aikoina tikuttanut puisilla pyöröpuikoilla ja 2 mm:n sukkapuikoilla (argh, ne sukat ei valmistu ikinä!). Voisin kyllä kokeilla ostaa ohuemmille sukkalangoille sopivamman kokoiset neliskulmaiset puikot...

Kuvat on ottanut mieheni (vaikka viimeinen kuva onkin käännetty väärinpäin). Mallina poseeraan itse.

(Edit: Latasin enemmänkin kuvia tänään ja tallensin tietoja Ravelryyn, mutta nyt en enää jaksa blogata enempää. Uteliaat vilkuilkoot Ravelryä tai Flickriä).

No comments: