Sunday, April 25, 2010

Viimeistelemättömien viimeistelyviikot

Nurkissa lojuu käsittämätön määrä viimeistelemättömiä töitä. Muuten valmiita mutta saumat on ompelematta, langanpäät päättelemättä, pingotus tekemättä, täytteet laittamatta tai jotain muuta pientä on vielä kesken. Neulominen tai virkkaaminen on saatu loppuun ja siihenpä se työ sitten on jäänytkin. Päätin, että on aika tehdä niille jotain. Varsinkin muutama amigurumi on marinoitunut puolivalmiina ilman täytteitä todella kauan.

Toinen kasa löytyi sekalaisia "jätelappuja". Kaikenmaailman kokeiluja, joista ei tullutkaan kokonaista työtä, mallitilkkuja neuleista, jotka on jo ajat sitten lahjoitettu maailmalle ym. Niillekin voisi tehdä jotain.

Niinpä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja viimeistellä työni. Aloitin eilen. Yhdestä liskokokeilusta ja mallitilkusta (höystettynä parilla uudella neulotulla kerroksella) tuli neulegraffiti, jonka aion viedä Keravan käsintaitajien neulegraffitinäyttelyyn Allin Tallin pihamaalle (Paasikivenkatu 9). Ohjeistus oli, että työt kiinnitetään viikosta 21 alkaen eli toukokuun 24. pvä alkaen, viimeistään 29.5. Tänään kyllä kuulin, että jokunen työ siellä pihalla jo on. Ajattelin ehkä tehdä lisää neulegraffiteja näistä sekalaisista jämätilkuistani ja vien ne sitten kaikki varmaan samalla kertaa. Samoin kuvia otan ja julkaisen vasta, kun graffitit on kiinnitetty paikoilleen.

Eilen sain myös pääteltyä Moebius-huivini, joka on ollut tekeillä useamman vuoden, joista viimeisen vuoden muuten valmiina, mutta langanpäät päättelemättä. Seiskaveikka oli tästä marinoimisesta muovipusseissa ilmeisesti jotenkin tykännyt kyttyrää, kun Moebius tuntui ihan karhealta ja jotenkin kuivalta. Päätin pestä sen pesukoneessa, ja katsoa, tuntuuko sitten paremmalta. Kuvia tästä onnettoman oudosta tekeleestä siis myöhemmin.

Lisäksi päättelin nämä tossut. Ne on vielä huovuttamatta:

Töppöset

Huovutukseen menossa

Saa nähdä, miten pienet niistä tulee, kun eivät ne nytkään jalkohini järin suuret ole. Saksien pituus on n. 13 cm ja tossujen n. 24,5 cm.

2 comments:

MysteryKnitter said...

Ihan Suffeli -värit.

Silmu said...

Heh, niinpä kyllä on. :)