Friday, March 19, 2010

Lisää koukkuja - kerää koko sarja!

Piti testata pari viikkoa sitten kädentaitomessuilta ostettua 2 mm:n koukkua. Varastossa oli hopeanharmaata DMC Petra virkkuulankaa, ja kirjastosta lainatussa lehdessä just niin nätti hopeisen pitsiliinan ohje. Mä en ymmärrä, mikä siinä on, että en halua käyttää pitsiliinoja kotonani, mutta niitten virkkaaminen kiehtoo. :o No, 2 mm:n ergonominen Clover Soft touch -koukku ja mahtava virkkuulanka yhdessä on lyömätön yhdistelmä. Liina syntyi tuosta noin vaan. (Jos joku vielä päättelisi langanpäät ja pingottaisi ja valokuvaisi liinan, sen voisi esitellä sitten täällä blogissakin.) Totesin, että nuo ergonomiset koukut on sitä parempia suhteessa muihin koukkuihin, mitä ohuemmaksi lanka (ja koukku) käyvät. On niin hyvä pitää kiinni.

Tajusin kyllä käsityömessujen jälkeen, että eihän mulla edes ole aiemmin ollut ihan sentään 1,0 mm:n koukkua. No, nyt on. Pienin tätä ennen on ollut 1,25 mm ja sitäkään en ole kovin usein käyttänyt, mutta joskus sentään. Välikokoja ei kuitenkaan messuilta löytynyt, joten tänään metsästin niitä pitkin internettiä. Haussa olivat koot 1,25 mm, 1,5 mm ja 1,75 mm. Kiitos Ravelryn Finnish Knitters -ryhmän nettilankakauppojen listauksen, löysin muutamankin paikan, joista näitä Cloverin Soft touch -koukkujen pieniä välikokoja sai: Get knitted, Ewas sockenwolle ja Stash Fine Yarns. (Poppelista olisi saanut myös, mutta yksi olennainen välikoko puuttui ainakin tällä hetkellä.) Päädyin tilaamaan Stash Fine yardsilta. Mukaan tarttui myös koko 5,5 mm, joka näytti puuttuvan kokoelmistani myös. Pitäkää vaan minua pöhkönä, mutta koko sarja koukkukokoja, joita ehkä joskus saatan tarvita, oli vain saatava. Nää on niin hyviä! Olen myynyt sieluni näille! Muutenkin tykkään Cloverin käsityötarvikkeista. Enkä edes saa rahaa jatkuvasta mainostamisesta. Nyt sitten odotellaan postia Iso-Britanniasta. :)

8 comments:

Sude said...

Kuka kerää mitäkin :) Minulla on pitkiä neulepuikkoja niin paljon, etten eläissäni kerkiä kaikkia katkoa :)
Olipa mukava löytää joku muukin suomalainen, joka tykkää tehdä amigurumeja :) Samoin pitsiliinoja tykkäisin tehdä, vaan kun en mistään hinnasta halua omaan kotiini niitä.

Silmu said...

Hih, joo, käsityöharrastus tuntuu kyllä usein tuovan mukanaan jotain keräily- tai hamstrausharrastusta. ;)

Minäkään en vielä tiedä, mitä tuolle pitsiliinalle teen. Ei oo ihan mun sisustustyylin mukainen se. Ehkä pitää lahjoittaa jollekulle, joka siitä tykkää...

Milla said...

Jos Tampereella satut käymään (tai jollekin muulle vinkiksi) niin Koskikeskuksen Merlettossa on hyvä valikoima pieniä virkkuukoukkuja, ja nimenomaan niitä ergonomisia malleja. Valitettavasti en bongannut niitä Merletton nettikaupasta.

Minulla on sama juttu noiden pitsiliinojen kanssa... Niitä on kiva virkata, mutta kelle niitä valmiita oikein lahjoittaisi?!

Silmu said...

Milla: kiitos vinkistä. Merlettossa tykkäsin kyllä käydä silloin kun Tampereella asuin. Harmi, ettei kaikilla kaupoilla oo kaikki valikoimat nettikaupan puolella (tosin ihan ymmärrettävää).

Anonymous said...

Noita virkuukoukkuja olen tuijotellut hyvin kiinnostuneena ja varmaan tilaan kans niitä, kun muutama on niitä kehunut.

Silmu said...

JossuP: varo vaan, kohta sullakin on koko sarja. ;)

Anonymous said...

Niin taitaa käydä, 2 ja 2.5mm on jo.
Aloitin tossa kesätoppia ja totesin että 2.5mm on liian iso ja 2mm liian pieni, vaikka luulis ettei se ole mahdollista, mut on se! Lankana BC Garn Alba...

Laitoin just tilauksen Get Knitted:n 2.25mm, 2.75 ja 3.25mm tulossa ;P, et silleen...

Silmu said...

Hih! Niin siinä voi käydä! :) Tarkoitatko Get Knittedin koukuilla niitä puisia kirjavia, siis tällaisia: http://www.getknitted.com/acatalog/SingleHookGroup.jpg ?