Tuesday, October 6, 2009

Ostoksia

Tilasin elämäni ekaa kertaa lankaa nettikaupasta. Tai oikeastaan halusin tilata Cloverin silmukkalaskurin, juuri tämän vihreän Kacha-Kachan, mutta piti täydentää tilausta vähän, kun en raaskinut pelkkää yhtä pikkujuttua tilata. Laitoin tilauksen Die Wollboxille 27.9. ja paketti tuli kotiin tänään.

Some e-shopping

Oon haaveillut tuosta kaulaan ripustettavasta napilla eteenpäin raksutettavasta silmukkalaskurista jo pitkään, mutta nyt vihdoin raaskin sen ostaa. Ripustusnaru tosin ei tullut mukana, mutta eiköhän sitä tuolta laatikoista jotain lankaa siihen ripustamiseen löydy. ;) Erityisesti olen kaivannut tuota voidakseni paremmin pitää kirjaa amigurumien kerroksista. Nuo Chibi-neulat tilasin ihan heräteostona, kun kaivelin Wollboxin sivuilta, mitä muuta sieltä voisi tilata. Jospa nuo kärjestä taipuvat neulat olisivat hyvät amigurumien osien yhteen kursimisessa...

Jojoland Melody

Lanka on mulle ihan uusi tuttavuus, Jojolandin Melody superwash, väriä MS39. 100% villaa, konepesu neljässäkympissä. Puikkokoko 2,25-3.25 mm, eli sukkalankaa. :) Tätä on juuri nämä kaksi kerää, yhteensä 100 g; vyötteen mukaan 400 metriä.

Sain vihdoin viimein kärjestä aloitetut sukkani neulottua valmiiksi, siis nuo vihreät, jotka olen esitellyt täällä joskus. Laitan kuvan valmiista parista, kun saan langat pääteltyä. Sai muuten olla vihoviimeiset kärjestä aloitettavat, sen verran kamalaa tuo kantapään tekeminen oli. Perinteinen kantapää hoituu multa suit sait sukkelaan, mutta noiden kanssa sai tapella, laskea, tihrustaa ja siltikin silmukat putoilivat puikoilta vähän väliä ja lopputulos on kaikkea muuta paitsi kaunis. Tästä lähin teen vain varresta aloitettavia sukkia. Jatkossa pitää vaan sitten opetella arvioimaan langanmenekkiä jo etukäteen, jotta osaa käyttää 100 g lankaa kahteen sukkaan mahdollisimman taloudellisesti... (Alunperinhän rupesin varpaista aloitettavia sukkia tekemään, jotta voisi neuloa 50 g lankaa ekaan sukkaan, katkaista langan, tehdä toisen sukan ja kaikki lanka olisi käytetty. Mua turhautti niin kerran, kun kalliista sukkalangasta jäi osa hyödyntämättä...)

Jotain uusiakin projekteja on tullut aloitettua ja jotan päättelyä vaille valmistakin tuolla on vielä noiden vihreiden sukkienkin lisäksi. Katsotaan, saisinko tätä blogia taas heräteltyä vähän henkiin ja projekteja esiteltyä. Menneet kevät ja kesä olivat niin kiireisiä - ja ihania - mun elämässä, että en paljon ehtinyt tehdä käsitöitä saati blogata niistä. Olen nykyään naimisissa ja ihka ekan oman kodinkin me ostimme ja remontoimme tänä kesänä. Häämatkallakin ehdittiin jossain välissä piipahtaa ja remonttihommien loputtua tuli vielä matkailtua kotimaassa.

Nyt alkaa syksy kolkutella ovelle ja on sopiva aika käpertyä sohvannurkkaan neulomaan ja virkkaamaan ja voi hyvällä omallatunnolla viettää illat kotona netin äärellä kuolaten kaikkea ihanaa, mitä te muut olette saaneet aikaiseksi.

No comments: