Tuesday, October 20, 2009

Pilkullinen possu

Sain vihdoin valmiiksi tämän pilkullisen amigurumipossun ja siitä tulikin tosi söpö:

Piglet on the green

Ohje on Elisabeth Dohertyn kirjasta Amigurumi! Super happy crochet cute, jonka ostin kaksi vuotta sitten. Aloitin possun varmaan melko pian sen jälkeen, mutta se valmistui vasta nyt... :o Lankana on Euromarketista löytynyt Satu (100% akryyliä). Pilkuissa on käytetty muita langanjämiä, silmänympärykset on tehty Petra Crochet cotton -virkkuulangalla. Koukku n. 3-3½ (ja silmänympäryksissä toki paljon pienempi).

Nimeä tällä possulla ei vielä ole. Pitäisi kai keksiä. Tässä vielä pari kuvaa muista kulmista:

Piglet

Piglet's back

Suosittelen sitä Elisabeth Dohertyn amigurumikirjaa kaikille amigurumeita virkkaaville. Mielestäni siinä oli inspiroiva yleisosio; paljon hyviä vinkkejä amigurumien virkkaamiseen ylipäänsä. Esimerkiksi tämän possun takapuolen sain näin siistiksi kirjasta löytyneideen vinkkien avulla. Myös amigurumien materiaalivalintoihin annetaan paljon ohjeita. Eli kirjasta on hyötyä, vaikkei mitään juuri niistä ohjeista aikoisikaan tehdä. Ohjeet tosin ovat niin herkullisia, että niiden virkkaamista voi olla vaikea vastustaa.. ;)

Piglet's blue eyes

Bongasin lehdestä maininnan Keravan opiston järjestämästä käsityökirpputorista, joka pidetään ensi lauantaina Nikkarin koululla klo 10-14.30. Aion mennä sinne käväisemään, jos vain keksin, missä ko. koulu on.

No comments: