Wednesday, January 21, 2009

Tekeillä

Esittelen täällä niin harvoin mitään silloin kun aloitan uutta projektia, että nyt voinkin sitten kerralla puhua useammasta tekeillä olevasta projektista. (Mulla on aina monta projektia kesken yhtä aikaa.)

Tässä viime toukokuussa (joo, olen kaiken lisäksi sitten vielä hidaskin) aloittamani sukat:

Toe-up socks

Nämä ovat ekat varpaista aloitetut sukkani. Ärsytti, kun näitä ennen juuri tein kalliista sukkalangasta perinteiset sukat ja niissä jäi yli 30 g lankaa yli, kun oli vaikea arvioida, kuinka pitkän varren uskaltaisin neuloa, että lanka riittäisi molempiin sukkiin. Niinpä päätin ratkaista ongelman tekemällä tästä luksuslangasta (Austermann Step with jojoba oil & aloe vera) varpaista aloitettavat sukat ja punnita ekaa sukkaa varren edistyessä. Ohjeeksi löysin Knittystä Universal toe-up sock formulan. Muuten olen ollut ihan tyytyväinen ohjeeseen, mutta nuo silmukat, joiden ympärille kiedotaan silmukoita, ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Ekassa sukassa ne ovat aika kamalat sekä varpaissa että kantapäässä. Tokan sukan varpaissa toinen puoli on ok, toisesta näkyy läpi! Ehkä mun pitäisi sittenkin neuloa ihan vaan perinteisiä sukkia, kun perinteinen kantapää ja perinteiset kavennukset varpaassa ovat minusta helpot, toisin kuin nämä kikkailut. Langan väreihinkin olen jo aikaa sitten kyllästynyt, mutta kunhan jaksaisi neuloa, niin kyllähän näitä sitten käyttää. Yösukiksi minä nämä muutenkin suunnittelin, niin sillä ulkonäöllä ei ole niin väliä.

Vuosi sitten ostin Tallinnasta vihreää lankaa, josta halusin sliparin. Sekin on nyt ollut tekeillä jo jonkin aikaa:

Sliparin alku

Lankana siis BBB Filati Martine, puikkoina Knitpicks Harmonyt 3,5 mm (80 cm kaapeliin yhdistettynä) ja ohjeeksi sovellan Set-in-sleeve Sweateria Ann Buddin kirjasta The Knitter's handy book of sweater patterns. Hihat jätän tietenkin pois. Neulepintana käyttämäni malli löytyi Neulojan käsikirjasta (The Encyclopedia of knitting), jonka ovat kirjoittaneet Lesley Stanfield ja Melody Griffiths. Aloitukseen käytin italialaista aloitusta (tubular cast-on). Tässä vielä lähempää tuo neulepinta:

Sliparin pintaa

Suunnittelen myös aloittavani ponchon. Ostin uutenavuotena Joensuusta ihanaa lankaa:

Mallitilkku

Tätä on viisi kerää, mutta arvelin, että jos teen tuollaista verkkomaista neuletta, se riittää hyvin ponchoon. Tässä langassa on muuten aika pitkälti juuri lempivärini. Vain tummansininen puuttuu, mutta muuten nää on just niinkun mun värejä. Tiedostin tämän itse vasta mallitilkkua neuloessani, mutta selvästikin juuri tämän takia tämä lanka houkutti mua kaupassa. Tähänkin tarvittaisi 3,5 mm puikkoja (ja mieluummin pyöröjä), mutta kun nuo Knitpicksit on jo käytössä, niin ajattelin, että pitäisiköhän sitä ostaa kokeeksi jotkut Addit tai jopa pitsiaddit, vai millaisillakohan tätä ois paras neuloa...

Ja ettei kävisi tylsäksi, niin suunnittelin tekeväni Lina-pipon turkoosista Schoeller & Stahlin Limbosta....

2 comments:

Anitta said...

Seuraava Jumbon tapaaminen tiedossa.

Vantaan neuletapaaminen 10.2. klo 18:00 Fazer, Jumbo
Neulotaan taas yhdessä !

Aika: tiistai 10.2.2009 klo 18
Paikka: Fazer, Jumbo

Silmu said...

Kiitos. Bongasinkin nyt myös Artisanin blogista (kun laitoin sen vinkkisi jälkeen seurattavien listalle), ja merkkasin ajankohdan kalenteriin. Toivottavasti mulla ei oo iltavuoroa silloin, että pääsisin.