Monday, January 14, 2008

Kotoa maailmalle

Bongasin tällaisen meemin Satu H:lta ja ajattelin, että ehkä minäkin voisin kertoa vähän jotain omasta elämästäni blogini lukijoille. Eli tässäpä tarinaa siitä, milloin ja miten minä muutin lapsuudenkodistani pois.

* Muutin pois kotoa 19-vuotiaana, kun lähdin lukion jälkeen opiskelemaan toiselle paikkakunnalle (eli tänne Tampereelle).

* Ensimmäinen oma kotini oli silloisen poikaystävän kanssa yhteinen kerrostalokaksio.

* Kotoa mukaan otin melkein kaikki tavarani.

* Vuokran maksoin opintotuella.

* Ensimmäinen työpaikkani (uudella paikkakunnalla) oli opintoihin kuuluva harjoittelupaikka, jossa olin kolme kuukautta. Sittemmin olen päässyt samaan työpaikkaan uudelleenkin aina silloin tällöin.

* Ensimmäisen sohvan sain käytettynä. Itse asiassa yhä edelleen kodissani on vain käytettynä sukulaisilta saatu sohva. Yhden ihanan nojatuolin ja jalkarahin sentään ostin itse vuosia sitten.

* Alkuaikoina ruoaksi tein suunnilleen samanlaisia pöperöitä kuin nyt, ehkä vältin kalliimpia ruoka-aineita, toisin kuin nyt kun rahaa on vähän enemmän.

* Alkuaikoina keitin kahvit pienellä kahvinkeittimellä, jonka joku sukulainen oli saanut postimyyntifirmasta kylkiäisinä. Kun sen keittämä kahvi rupesi maistumaan pahalta, isäni osti minulle uuden paremman kahvinkeittimen, joka on edelleen käytössä.

* Alkuaikoina siivosin yhtä harvoin kuin nykyään.


* Alkuaikoina rahaa oli aika vähän ja kaikkia ostoksia piti miettiä pitkään.

* Ajokortin ajoin vasta vuosi sitten ja kakkosvaihe on edelleen ajamatta.

* Ensimmäinen auto on vielä ostamatta.

* Olen nyt asunut omillani 7 ½ vuotta, josta tosin oikeasti yksin vain noin puolet.

* Kodinkoneista tärkein minulle on tiskikone: se pitää kodin ilmapiirin hyvänä, kun ei tarvitse tapella tiskivuoroista.

* Autoilen erittäin vähän eikä taloudessamme ole autoa.

* Eniten alkuajoista kaipaan ehkä opiskelijan runsasta vapaa-aikaa, vaikkei se silloin tuntunut siltä. Mutta todistettavasti ehdin harrastaa enemmän silloin kuin nyt.

* Parasta elämässäni ovat rakas avomies, harrastukset ja ystävät.With the text above I tell about how I moved away from my parents' home and started living on my own. I don't want to translate it all into English, at least if none of my English-speaking reader wants it. I haven't even got any comments to my blog in English.

2 comments:

Satu H said...

näitä on kiva lukea, kiva kun osallistuit kanssa! :) ps. niin enhän minäkään todellakaan tykkää mohairista, tais olla eka ja vika työ tuo BO kyseisestä langasta ja sekin vain siksi että olin langan sattunut saamaan. en kyllä ostaisi..

Silmu said...

Joo, pitäisi varmaan kertoa vähän enemmänkin itsestään aina toisinaan. Olen vaan vähän vainoharhainen, kun haluaisin pysyä anonyyminä.. ;) Mutta itsestänikin on kivempi lukea blogeja, joissa ihmiset kertoo himpun verran enemmänkin itsestään kuin vain käsitöiden verran, joten ois kai se reilua kertoa itsekin. (Tosin kertoohan ne käsityötkin jo aika paljon, varsinkin kuvien kanssa..)