Tuesday, August 21, 2007

Kuulumisia pitkästä aikaa

Olen varmaan jotenkin mennyt päästäni sekaisin näiden helteiden myötä. Aloitin nimittäin neulomaan pitsineulesukkia. Minä, joka en ikinä neulo mitään pitsijuttuja. Suuren käsityölehden uusimmassa numerossa (8/07) oli nimittäin malli, jolla ajattelin pääseväni eroon pienestä määrästä Nalle-lankaa. Ajattelin, että jos sukissa olisi joku kuvio, niiden neulominen ei alkaisi pitkästyttää samalla tavalla kuin pelkkien sileiden sukkien neulominen. Puikoilla on nyt malli 8 eli Naisen pitsikuviosukat. Ei se niin pitsiseltä kuvassa näyttänyt, eikä varmaan pitsineulojien mielestä olekaan, mutta minulle se on pitsimäisintä, mitä olen tainnut tehdä. Kuva hämäsi: se näytti ihan vaan pintaneuleelta. :) Neule on kyllä edennyt ihan hyvää vauhtia, kun aina on pitänyt "tehdä vielä yksi kerros".

Tummansininen Nalle-lanka oli ainoa, jota näytti olevan tarpeeksi kahteen sukkaan. (En viitsinyt pitsisukista raidallisia tehdä.) Sitäpä siis on nyt puikoilla, vaikka onhan se vähän tihrustamista tuo pitsineulehomma noin tummalla langalla. Vaalea lanka olisi paljon helpompi. Mutta nyt on vielä kesä ja hyvin valoa, joten jos nuo neuloo pian loppuun, niin eiköhän se ihan hyvin mene.

En jaksanut ruveta laskemaan, minkä verran silmukoita minkäkin kokoisiin sukkiin tarvittaisiin. Ajattelin, että näistä voisi saada äidille sukat, tai jos tulee väärän kokoiset, niin sitten annan jollekulle muulle. Nyt kun kantapäästä ja kiilakavennuksista on jo selvitty, näyttää siltä, että joko saan just jämptit sukat itselleni tai voin antaa ne jollekin pienijalkaisemmalle. Äidilleni ne eivät taida mahtua.

Olen viime aikoina (keväästä lähtien) yrittänyt olla ostamatta uusia lankoja ja sen sijaan käyttää vanhoja pois. Tänään törmäsin alkamassa olevaan tempaukseen, jossa on tarkoitus laihduttaa lankavarastoa ja mahdollisesti omaakin painoaan 10% neljän kuukauden aikana. Projekti alkaa syyskuun alussa ja kestää vuoden loppuun. Harkitsen mukaan liittymistä. Sekä lankoja että elopainoa on liikaa. Jospa tämä motivoisi ainakin noiden vanhojen lankojen käyttöön. Olen kyllä niin hidas neuloja, että tiukkaa saattaa tehdä. Mutta eipä se varmaan haittaisi, vaikkei ihan 10 prosentin vähennykseen pääsisi, kunhan suunta olisi oikea. Mulla ei kyllä ole talousvaakaa, jolla noita vajaita keriä punnita.

Virkkausringissä jätin väliin kesäkassitempauksen. Mulla on kasseja muutenkin liikaa ja kesällä oli niin paljon muutakin tekemistä. Nyt ajattelin kyllä liittyä Hupo-viikkoihin eli Huivi- ja poncho -tempaukseen. Jospa jostain paksusta langasta vaikka virkkaisi huivin itselleen tai jollekulle lahjaksi. Siinä saisi samalla lankavarastoa tuhottua. :) Itse asiassa sain vasta yhden virkatun huivin loppuun. Kunhan saan langanpäät pääteltyä, voisin esitellä täällä.

No comments: