Sunday, December 27, 2009

Neuletapaaminen ja virkattuja kuusikulmioita

Sain vihdoin itseni yhteen neuletapaamiseen. Minut saattoi bongata Ogelin tapaamisesta 19.12. lauantaina virkkaamassa kuusikulmioita:

Hexagons

Testailin ohjetta, jonka olin löytänyt Annie's attic -blogista: Hexagon how-to. Lopulta päädyin siihen, että Gjestal Janne on ihan hyvä lanka tähän projektiin, ja näitä kulmioita voi virkata niinkin isolla koukulla kuin 4,5 mm. Ostin sitten lisää lankaa:

colours

Alunperin ajattelin, että teen ihan sekalaisilla väreillä näitä. Lopulta kuitenkin päädyin siihen, että teen kaikkiin tällaiset vaaleahkon vihreät reunat:

hexagon3

Hexagon

Pitää siis marssia ostamaan tuota vihreää vielä joku kerta lisää, kun nyt sitä on vain yksi - tai siis vajaa - kerä.

Punnitsin tänään, ja seitsemän kuusikulmiota painoi n. 50 g. En vielä oikein osaa sanoa, montako kulmiota sitä tekisi, saa nyt nähdä. Jonkinnäköistä torkkupeittoa tai vastaavaa meinasin tästä tehdä. Jos jotain väriä ei tule käytettyä tähän, näitä onneksi voi käyttää moneen muuhunkin, kun Janne on konepestävää ja siinä on villan lisäksi keinokuituja vahvikkeena. Mies kyllä totesi lankamäärän nähtyään, että mun pitäisi taas ostaa lisää säilytyslaatikoita langoille...

2 comments:

Anitta said...

Noista langoista tulee varmasti kiva peitto. Vihreä yhdistää laput kivasti toisiinsa.

Silmu said...

Joo, kyllä munkin silmä lopulta sanoi, että ihan sekaväristä ei viitsi tehdä; tulee kauniimpi, kun on jotain yhtenäisyyttä.