Saturday, August 23, 2008

Ystävän vauvalle vaatteita

Ohje

Hyvä ystäväni saa lapsen vuodenvaihteessa. Lupauduin heti uutiset kuultuani neulomaan vauvalle jotakin. Vauva kun syntyy keskellä talvea, neulon tietysti villavaatteita. Yhdessä selasimme käsityölehtipinoni läpi ja lopulta lankavaihtoehtoja katseltuani päädyin toteuttamaan koko puvuston ylläolevassa kuvassa näkyvän mallin mukaan. Ohje löytyy Suuri käsityö -lehdestä 2/2006, mallit 13-16. Puvusto valmistunee joutuisasti Sandnesgarnin Smart-langasta 3½ mm puikoilla ainaoikeaa neuloen.

Ystäväni toivoi pohjaväriksi metsänvihreää. Tuosta kuvasta tuo väri ei kyllä kovin hyvin erotu, mutta on se oikeasti metsänvihreää. Raidoitukseen tulevia värejä en ole vielä kertonut ystävälleni, joten pitää harkita, milloin ne paljastan. Voi siis olla, että valmista puvustoa ei täällä nähdä ennen kuin olen luovuttanut sen ystävälleni. Lapasista kuitenkin aloitin ja koska niihin ei tule raitoja, voin esitellä niitä täällä.

Lapanen

Tuossa kuvassa siis ensimmäinen lapanen puoliksi taitettuna. Sivusauma pitää vielä ommella, mutta muuten on valmista. Neuloin myös kerrankin täysimittaisen mallitilkun ennen työn aloittamista.

Lupasin myös ommella hahtuvasta vaippapöksyt eli kuorivaipan ystävän lapselle. Menitassa oli keskiviikkona vain värjättyjä lankoja. Koska ystävä toivoi, että vaippapöksyt eivät olisi liian vaaleita, en uskaltautunut ottamaan sateenkaaren värein värjättyä kirjavaa hahtuvaa, vaan valitsin tämän todella tumman vihreän (jonka väri ei myöskään pääse oikeuksiinsa tässä kuvassa).

Hahtuvaa

(Kuten ennenkin, kuvia voi tarkistella suurempana Flickrissä, kun klikkaa niitä.)

No comments: