Sunday, October 14, 2007

-10 % häämöttää

Keksinpä vihdoin, mitä teen saamistani Homespun -langoista. Teen niistä jonkinnäköisen "hihattimen". Eli neulon pitkän kaulahuivimaisen kappaleen, jossa sitten molemmissa päissä ompelen hieman pitkiä sivuja yhteen niin että niistä tulee hihat. Keskiosa lämmittää hartioita kulkiessaan selän yli. En nyt ole kovin hyvä selittämään, mutta kuitenkin. Suunnittelen käyttäväni molemmat langat tähän siten, että neulon ensin sinisen, sitten punaisen. Hihoista tulee keskenään eriväriset. Hihattimen ajattelin tehdä ihan vaan kotioloihin, joten hassu väriratkaisu toimii ihan hyvin. Eilen aloitin sinisellä ja tajusin, että -10%-projektin tavoite täyttyy jo siinä vaiheessa, kun saan tuon sinisen kerän (170 g) neulottua. Sitten on ongelmana enää lankavaraston koon pienenä pitäminen loppuvuoden ajan.

Ongelmia lankavaraston pienenä pitämiseen tuo esim. se, että pitäisi tehdä ainakin yksi "tilaustyö", johon ei taida löytyä toivotunvärisiä lankoja nykyisistä lankavarastoistani. Pikkuveli toivoi nimittäin kynsikkäitä ja hänellä oli tarkat väritoivomukset. Työ tulee olemaan kohtuullisen pieni, mutta mahdollisesti monivärinen, joten on vaarana, että ostettuja lankoja jää jäljelle, jolloin taas pitää keksiä jotain muuta neulottavaa tai virkattavaa, johon lankaa saa kulutettua.

Lisäksi äiti on toivonut, että tekisin hänelle neulotun liivin tai jakun tms. Tunnetusti lankavarastostani ei löydy paljoa yhtä väriä, enkä tykkää tehdä kirjoneuleita. Joten jos äidin liiviä haluan aloittaa, siihenkin pitää ostaa langat. Ja ko. työ tulee olemaan niin iso, että tuskin saan sitä kovin nopeasti valmiiksi. No, pohdittavaa riittää, jos -10% -projektin meinaan saada kunnialla loppuun. :)

No comments: